Съдът остави в ареста обвинен в опит за убийство на футболен съдия

Снимка: Архив

Радослав Чернаев, който е обвинен в опит за убийство на футболния съдия Георги Андреев, остава в ареста. Софийски градски съд му определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, предаде БГНЕС.

Прокуратурата поиска днес постоянен арест за младия мъж. Тя го обвинява в опит за умишлено убийство на Георги Андреев.

Според защитата обаче въобще не може да се говори за умисъл в това отношение. „Нараняванията са в долните крайници. Освен това пострадалият е инициирал конфликт вътре в заведението с друго лице. Радослав се е опитал и е успял да ги разтърве. След това съдът дава вяра само на част от записа на камерите, там ясно и точно е записано, че не обхваща целия периметър”, каза адвокат Иво Найденов.

Освен това Радослав е категоричен, че му е нанесен жесток удар от съдията. Ударът е в носа, а той в момента е счупен. От там започнало меле между двамата. „В това меле могат да бъдат получени тия наранявания”, каза адвокатът. Според него обаче най-важното е, че ако Радослав е целял настъпване на летален изход, в него е имало законно притежавано оръжие.

„Абсурд, тоест провокиран е. Според мен, различна мярка от задържане под стража по никакъв начин нямаше да пречи, но така е преценил съдебния състав”. Защитникът посочва, че Радослав в момента, в който на следващия ден са го търсили веднага се е явил в столичната дирекция. „Не са го издирвали, никой не го е издирвал, съдейства от първия момент”, каза адвокатът.

33-годишният футболен съдия Георги Андреев беше нападнат с нож на 17 август. Бяха му нанесени множество прободни и порезни рани, предимно по ръцете и краката. Нападението стана в столичния квартал "Борово", където Андреев беше открит в безпомощно състояние.

Коментари

Задължително поле