Прокуратурата поиска по-тежко наказание за рецидивист, осъден за блудство и грабеж

Благовест - Корекома отново е задържан под стража за друго престъпление

Варненската окръжна прокуратура поиска с протест до Апелативния съд да увеличи наказанието на рецидивист, осъден за блудство с 19-годишно момиче, чийто дом ограбил със съучастник.

Както "Труд" писа на 29 януари окръжните магистрати осъдиха 37-годишния Благовест А., известен с прякора Корекома, на 5 г. и 4 месеца затвор при строг режим.

Година по-рано той и 28-годишният Стелан П., наричан в криминалните среди Рекета, нахлули в къща в град Игнатиево, след като получили информация, че живеещите там майка и дъщеря имат златни накити, пари и наркотици. Заварили в дома дъщерята, опрели нож в гърлото й и под предлог, че са от ДАНС, поискали да каже къде е дрогата. Благовест вързал ръцете на девойката със свински опашки, запушил й устата и хвърлил върху нея одеяло, за да не вижда какво правят.

Докато Стелан тършувал из стаите, Корекома с нож в ръка блудствал с безпомощното момиче. Двамата си тръгнали с 600 лв. и златни накити за 5703 лв. Жертвата ги разпознала по гласовете.

При разследването станало ясно, че част от ограбените бижута Рекета дал в заложна къща в Долни чифлик, а други били открити в дома на бивша приятелка на Корекома в Провадия. На първа инстанция грабителите бяха оправдани по обвинението, че са привели момичето в безпомощно състояние.

От прокуратурата настояват те да бъдат осъдени и за това деяние, като посочват, че размерът на наказанието на Благовест е неоправдано малък. Той е осъждан многократно и преди 2 дни по искане на Варненската окръжна прокуратура е бил задържан под стража от съда за друг грабеж. Според държавното обвинение Корекома трябва да получи присъда към средния размер на предвиденото в закона лишаване от свобода от 5 до 15 г.

Коментари

Задължително поле