Прокуратурата поиска по-тежко обвинение за биячите на малкия Христо

Снимка: Архив

От прокуратурата поискаха по-тежко обвинение за Александър Донов и Патрик Първев, информира БНТ. Момчетата, които пребиха почти до смърт 3-годишния Христо през лятото на 2015, след като трябвало се грижат за него, докато майка му е на работа в чужбина. От прокуратурата промениха обвинението в деня, когато се очакваха пледоарии по делото.

Младежите вече са обвинени в опит за умишлено убийство с особена жестокост на дете в безпомощно състояние. Наказанието за това престъпление е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според съда прокуратурата е могла да промени обвинението на по-ранен етап, а не на финала на делото. Промяната наложи отлагане на делото за 10 февруари.

„Налице са предпоставките да бъде изменено обвинението, тъй като има данни, че престъплението е извършено с особена жестокост и срещу лице, което е в безпомощно състояние. По тази причина упражних правомощията си на това съдебно заседание“, каза прокурорът Павел Панов.

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.