Прокуратурата поиска условна присъда за Анита Мейзер

Анита Мейзер

Обрат по делото срещу Анита Мейзер, след като държавното обвинение поиска условна присъда за обвинената в убийството на съпруга си Мисис България.

Прокуратурата поиска наказания около средния размер по двете обвинения, при които горната граница за причиняване на смърт по непредпазливост е 5 години затвор, а за предлагане на подкуп на длъжностно лице - до 10 години затвор. От държавното обвинение заявиха, че оставят на съда преценката дали наказанията да бъдат условни или ефективни, информира Дарик радио.

„За първи път чувам държавно обвинение по дело за убийство да иска условна присъда", реагира Иван Томов. Адвокатите на семейството на Николай поискаха ефективни наказания в максимален размер. Те предявиха граждански иск в размер на 300 000 лева срещу Анита Мейзер.

Според Томов са налице травми, доказващи насилие – 3-сантиметрова рана на носа и рана на главата, които нямало как да са причинени от падането на тялото от масажната маса.

Решението на съда ще бъде обявено в 13,30 часа.

В съдебната зала стана ясно, че американският паспорт на Анита Мейзер й е бил върнат на 2 декември, както й че в България тя не притежава никакви имоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право