Прокуратурата поиска 6 години затвор за Лазар Влайков

Прокуратурата поиска 6 години лишаване от свобода за бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е обвинен в това, че се е отнесъл безотговорно към своето оръжие и е допуснал предоставянето му на друго лице, в резултат на което е причинена смъртта на Наско Тонкев от Виноградец.

"Обвинението е по чл. 338, ал. 3 от НК, тъй като днешният съдебен процес протича по реда на глава 27 от НК със съкратено съдебно следствие. Тъй като Лазар Влайков признава фактите и обстоятелствата, установени в досъдебното производство, неговото наказания трябва да бъде намалено с една трета. Това означава 4 години лишаване от свобода, обясни прокурорът, предаде "Фокус".

Той поиска наказанието да бъде излежано в затворническо общежитие от открит тип. Близките на убития Наско Тонкев – съпругата Павлина и дъщерята Деница поискаха максимална осъдителна присъда, която според българското законодателство е 10 години лишаване от свобода. В момента пледира защитата на Лазар Влайков, който изтъква смекчаващи неговата вина обстоятелства. След изслушването на защитата се очаква прочитането на присъдата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право