Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Прокуратурата предаде на съд полицай за извършена кражба на цигари и опит да подкупи колегите си

Софийска градска прокуратура внесе на 05.12.2016 г. в Софийски градски съд обвинителен акт срещу И. Илиев и В. Асенов за кражба на голямо количество цигари на обща стойност около 5 200 лв. от магазин „СБА“ в столичния кв. „Люлин“, съобщават за “Труд” от Прокуратурата.

На Асенов – служител на „Пътна полиция” е повдигнато и обвинение за предлагане на подкуп от 200 лв. на полицейски служители, които са го задържали след кражбата.

В ранните часове на 02.05.2016 г. Илиев и Асенов решили да извършат кражба на магазин „СБА“, намиращ се на бул. „Панчо Владигеров“ в столицата. Снабдили се с нужните технически средства и след като разбили металната решетка на входната врата, се насочили към кутиите, където се съхранявали кутиите с цигари. Отворили с отвертка и боксовете с кутиите и напъхали голямо количество от тях в чувал. След това напуснали магазина и се насочили към близкия паркинг, където били оставили автомобила си. В багажника му сложили чувала с цигарите, частите от счупените боксове за цигари, отвертка и лост. Качили се в автомобила, който управлявал Илиев, и потеглили.

Действията им обаче били забелязани от свидетел, който подал сигнал на тел. 112, и съобщил, че в магазина е извършена кражба. Към „СБА“ се насочил полицейски екип, който видял  автомобила на Илиев и Асенов. Полицаите подали звуков и светлинен сигнал на водача, за да спре за проверка. При спирането му, от дясната му страна слязъл обвиняемият Асенов, който бил полицейски служител, и представил пред колегите си полицейска служебна карта с цел да предотврати проверката.

Те обаче разпоредили да бъде отворен багажникът на автомобила, което притеснило Асенов. Отворил го и там полицаите видели чувал с множество цигари от различни марки и частите на счупените боксове за цигари, отвертка и лоста, тип „кози крак“. Асенов не дал смислено обяснение откъде са цигарите, а Илиев казал, че ги намерил между два автомобила. Двамата били задържани и им били поставени белезници.

При извършването на проверката Асенов предложил на полицейските служители 200 лв., за да го пуснат. Те отказали да приемат предложената им сума и на място изготвили заповед за задържане на Асенов и Илиев.

Илиев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а на Асенов е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

Предстои насрочване на заседание по делото в СГС.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете