Прокуратурата предаде на съд телефонен измамник, завлякъл 5 старици с 24 180 лв.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж за извършени „телефонни измами“.

Обвинението срещу Христо К. е за това, че в периода от 8 до 29 октомври миналата година в град Дебелец и във Велико Търново „ужилил” пет старици с общо 24 180 лева.

След предварителен сговор с неизвестен извършител, Христо К. завлякъл Й. Н. от Дебелец като и казал, че е служител от магазин за бяла техника на когото трябва да предаде парична сума като капаро на поръчани от неин братовчед радиатори. Мошеникът отнел от жената 6000 лева.
По същата схема отнел 3000 лева от възрастна търновка.
Д

ва дни по-късно той заблудил Й. Н.от Дебелец като и се обадил по телефона и казал, че разговаря със служители от полицията, установили извършителите на измамата с 6000 лв и че трябва да хвърли от терасата си парична сума с цел при взимането на същата да бъдат заловени измамниците, с което й причинил имотна вреда в размер на още 2000 лева. Освен това бабата харизала и 10 златни пендари с общо тегло 8 грама и на стойност 720 лв.

На 17 октомври 2016 г Христо К.направил поредния си „удар” като измамил М. К. като се представил за полицай и наредил да остави 5000 лв пред дома си, за да бъдат примамени и заловени измамници. От П.Й. от Велико Търново пък свил 1450 лв.

Пред друга търновка пък измамникът се представил по телефона за лекар, провеждащ операция на снаха й, която си е счупила крака и че трябва да внесе първоначална сума за операцията и тя дала 1000 лева. С 5010 лв пък е ощетена Р.Г. от старата столица след като повярвала, че парите са нужни като капаро за поръчани от внука й радиатори.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете