Прокуратурата предаде на съд шофьор, опитал да подкупи полицаи

КАТ, полиция

Окръжна прокуратура – Враца предаде на съд Русин Д. от гр. Вършец по обвинение в опит да даде подкуп на полицейски служители, съобщиха от държавното обвинение.

Вечерта на 22.07.2017 г. обвиняемият Д. пътувал от с. Краводер за с. Пудрия, като управлявал лек автомобил „Фолксваген Венто“, в който имало други две лица. Около 23 ч. колата била спряна за проверка от полицейски служители. Те го поканили да отиде до патрулния автомобил заедно с документите. Шофьорът на леката кола не представил свидетелство за управление на МПС. Обвиняемият потвърдил, че не притежава такъв документ и че бил осъждан за това.

В този момент той бръкнал в джоба си и хвърлил на предната дясна седалка на патрулния автомобил сгънати банкноти с думите: „Ето ви тези пари да се почерпите“.

След тези действия на обвиняемия, полицаите веднага го задържали като му поставили белезници.

Уведомили и дежурната оперативна част в РУ на МВР-Враца за извършената проверка, констатираното от тях нарушение на Закона за движение по пътищата от страна на Русин Д. и за дадените от него пари. Местопроизшествието било запазено до пристигането на разследващия орган.

При извършения оглед в служебния автомобил, на седалката били намерени и иззети като веществени доказателства две банкноти - с номинал от 20 лв. и 5 лв.

Русин Д. е безработен, многократно осъждан за престъпления против собствеността и транспорта.

Предстои да започне съдебен процес за даване на подкуп на полицейски служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България