Премахнаха дърво, застрашаващо 100-годишната вестникопродавница в Лом (СНИМКИ)

Вижте как е мотивирана кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ (ДОКУМЕНТИ)

Шуменска забавачка организира кръводарителна акция

Родителите на Джак Блек създали телескопа „Хъбъл”

Ясна е причината за хранителното натравяне на децата в Ямболско

Вижте какво реши Министерски съвет днес, 20 ноември 2019 г.

Шефът на „ВиК“-Перник: Водата на язовир „Долна Диканя“ не може да се използва, заразена е със салмонела 

САЩ похвалиха България за модернизирането на армията

Зоран Заев: Френското вето за ЕС ме унищожи лично

Премиерът: Половин милиард лева повече са дадени за пенсионерите по време на нашето управление

Сърфистка засне спускането си по огромна вълна (ВИДЕО)

Даниела Дариткова: Кандидатурата на Цацаров за председател на КПКОНПИ е консенсусна

Арестуваха мъж за кражба на багер за половин милиона лева в София

Парис Хилтън отрече да си е правила пластични операции

Хванаха четирима нелегални сирийци в автобус в Хасково

Прокуратурата прекрати разследване срещу докторка за фалшиви операции

д-р Дафина Генова

Районната прокуратура във Велико Търново прекрати досъдебно производство срещу докторка, която беше обвинена от пациент, че е правила фалшиви операции. След цяла година разследване, държавното обвинение се е произнесло, че липсват данни за извършено престъпление от д-р Дафина Генова. Становището на прокуратурата е на базата на заключение на извършени съдебно-медицински експертизи.

Скандалът гръмна през декември миналата година след като 22-годишният Сашо Чуков се оплака, че му е извършена хирургична интервенция от д-р Дафина Генова, без да е имало нужда от такава. Младият търновец твърди, че е броил близо 3000 лв, както и че интервенцията е платена и от здравната каса.

„Постъпих в болницата след катастрофа, а д-р Генова каза, че имам счупен ломбален прешлен на гръбначния стълб и трябва да се направи операция и да се налее костен цимент. Направих консултации в Плевен и София и се оказа, че нито имам фрактура на прешлени, нито е вкаран костен цимент, който съм платил“, твърдеше Сашо Чуков.

Министерство на здравеопазването и РЗОК – Велико Търново пък започнаха поредни проверки по още два случая на пациенти, лекувани от завеждащата тогава неврохирургично отделение на МОБАЛ в старата столица д-р Дафина Генова. За новите жалби бе сезирано и Министерството на здравеопазването.

„Подета е демонстративна кампания от заинтересовани лица, които целят закриване на цялото неврохирургично отделение. Някой иска да ме очерни неоснователно“, коментира по време на разследването д-р Недева.

Още преди месеци лекарката напусна здравното заведение във Велико Търново, изсели се от региона и в момента практикува като неврохирург в новата онкоболница в Панагюрище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.