Прокуратурата приключи разследването срещу Бенчо Бенчев

Бенчо Бенчев е обвинен като ятак на Митьо Очите в Истанбул.

Предстои внасяне на делото в съда

Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник, който бе и зам.-председател на местния парламент в града Бенчо Бенчев /от квотата на БСП/.

След скандала, той бе отлюспен от партията и остана като независим съветник. Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници.

Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал на Димитър Желязков- Очите, да избегне и да бъде осуетено наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Очите от гр. Солун, Република Гърция, през границата между Република Гърция и Република Турция до Истанбул, Република Турция и за периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев, без да се е споразумял с Димитър Желязков, преди да е извършино самото престъпление – по чл.294, ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на 05.08.2018 г. в гр. Бургас, в своя дом, в спално помещение, държал 57 фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Бенчо Бенчев е обвинен и за това, че на 05.08.2018 г. в гр. Бургас, в своя дом, в спално помещение, държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, а именно – ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции – престъпление по чл.338 ал.І от НК.

Предстои Районна прокуратура Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съд в законоустановения срок.

Коментари

Задължително поле