Отрова за гризачи е убила 9-годишния Стефан от Кардам

Снимка: Пламен Стоименов

На въпрос на "Труд" докъде е стигнала проверката за починалото дете от Кардам - 9-годишния Стефан, главният прокурор Сотир Цацаров отговори, че вече са готови резултатите от три експертизи.

При извършените детайлни огледи на помещенията са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители. Основната версия, по която се работи, е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.

Те са били поставени в отвори, които са били зазидани с кал в стената и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне, и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки, каза Цацаров.

В кулоарите на парламента главният прокурор обяви и че прокуратурата е започнала проверка за починалия от двустранна хеморагична пневмония 3-годишен Александър. Той обясни, че още вчера са били извикани родителите на детето, които са били разпитани и са предоставили записи от телефон.

Назначени са и вещи лица. Предстои проверка за предишни заболявания на детето.

Коментари

Задължително поле