Прокуратурата проверява фалшифициран запис на заповед

Още в края на месец януари 2017 г., СРП е възложила извършването на проверка по повод изготвен запис на заповед, на който е придаден вид, че е подписан от лицето Цветанка Иванова и последвалото в тази връзка изпълнително производство. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

От сметката на Цветанка Иванова били източени 35 000 лв. - всичките пари, които изкарала след 10 години тежък труд в Израел. Това се случило благодарения на лист, наречен „Запис на заповед” - единственото доказателство, според което тя дължи на Спас от софийския ромски квартал „Христо Ботев” 72 000 лв. Отдолу има подпис, за който Цветанка твърди, че не е неин.

Необходимите действия се осъществяват от ГДНП, като в хода на проверката са снети обяснения от запознати със случая лица, както и са приобщени множество относими документи, информират от прокуратурата.

Предстои установяване и разпит на гражданите, пострадали при сходни с описаните от г-жа Иванова обстоятелства, интервюирани в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Проверката ще приключи в максимално кратък срок, след което наблюдаващият прокурор ще направи преценка налице ли са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, както и по кой текст от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право