Прокуратурата протестира оневиняването на габровец обвинен в лихварство

пари

Апелативният съд във Велико Търново идната седмица ще гледа дело срещу 65-годишния Антон К. от Габрово, който е бил обвинен в лихварство. Със своя присъда от 3 април тази година Окръжният съд в Габрово е признал подсъдимия за невинен.

Антон К. бил оправдан след като бил изправен пред Темида за това, че през периода от началото на август 2009 до края на 2014 г. е извършвал по занятие банкови сделки без разрешение. На М. С. на два пъти е дал общо 20 000 лева заем, за които е получил 10 450 лева лихва. На К. Р. е дал 3000 лева кредит, за които е получил 900 лева лихва. На Т. Н. пък на два пъти предоставил общо 6000 лева заем, за които е получил общо 540 лева лихва.

Така всички заеми са на обща стойност 29 000 лева, като с това е причинил на заемополучателните значителни имуществени вреди на обща стойност 11 890 лева. Според обвинението с тази дейност Антон К. е получил значителни неправомерни доходи на същата стойност.

На основание чл. 304 от НПК, първоинстанционният съд го е оправдал по повдигнатото му обвинение по чл. 252, предл. 1 и 2, вр. ал. 1 от НК.

Делото в Апелативен съд - Велико Търново е образувано по въззивен протест на Окръжната прокуратура в Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право