Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Прокуратурата протестира оправдателна присъда за Ценко Чоков

Ценко Чоков

Прокурор от Районна прокуратура – Бяла Слатина внесе в съда протест срещу постановената оправдателна присъда срещу кмета на с. Галиче Ценко Цоков по водено срещу него дело за документно престъпление в качеството му длъжностно лице, съобщиха от държавното обвинение. Прокуратурата счита, че присъдата на Районния съд в Бяла Слатина е неправилна, необоснована и постановена в противоречие на закона.

От обвинението напомнят, че Районна прокуратура – Бяла Слатина повдигна обвинение срещу Ценко Чоков за документно престъпление и на 01.03.2016 г. внесе в съда обвинителен акт срещу него.

В условията на продължавано престъпление на 09.09.2014 г. в с. Галиче в качеството си на длъжностно лице – кмет на кметство с. Галиче, в кръга на службата си той съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства. В пълномощно и Декларация по чл. 264, ал.1 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс и Декларация за гражданство и гражданско състояние по чл. 25, ал. 8 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност Чоков удостоверил, че подписите за „упълномощител” и „декларатор” и трите имена под тях положени и изписани лично пред него от лицето В. К. В хода на досъдебното производство, изготвената съдебно-почеркова и техническа експертиза доказа, че те са положени от друго лице.

Впоследствие заверените от подсъдимия Чоков неистински документи били използвани пред нотариус, който действащ като пълномощник на продавача, прехвърлил собствеността върху земите на човек, близък на кмета на с. Галиче.
Предстои съдебен процес да продължи пред Окръжен съд – Враца.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Като няма справедливост , идва закона на улицата , съдии престъпници продажни.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.