Прокуратурата работи и по версия за трети човек в апартамента в "Западен парк", където намериха простреляни мъж и жена

Първоначалната версия е убийство и последвал опит за самоубийство. Категорично към този час това не е единствената версия, каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с инцидента в столичния кв. „Западен парк“ през нощта на 18 срещу 19 октомври, предаде „Фокус“.

„Това, което можем да кажем е, че през нощта от 2.30 часа до 6.45 часа се е извършвал оглед на местопроизшествието. Открити са и са иззети два пистолета, гилзи и много други веществени доказателства. Назначени са много експертизи. Разпоредени са и оперативно издирвателни мероприятия. Категорично не можем да кажем, че се касае за убийство и последвало самоубийство. Разследването е в много начален етап, за да можем да кажем повече факти“, коментира Арнаудова и уточни, че не са се ограничили само с тази версия.

„Случаят е по-особен заради това, че се касае за изключително тежко престъпление. Отнася се за починал сравнително млад човек, за тежко огнестрелно раняване в областта на главата на млада жена. Това е разтърсващо, но ще си свършим работата. Балистичната експертиза ще отговори и на въпроса дали оръжието е служебно“, допълни Арнаудова.

За това, че вчера от „Гранична полиция“ заявили, че Районна прокуратура-Русе не е повдигнала обвинение на 7 турски граждани, Арнаудова обясни, че прокурорът е преценил, че деянията на тези лица се отличават с явно незначителна обществена опасност.

„Районна прокуратура-Русе е повдигнала обвинение на лицето, което е превозвало лицата за каналджийство. Прокуратурата участва и в производства пред Административния съд“, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право