Прокуратурата разполага с доказателства, че бягството на Никола Груевски е било организирано

Никола Груевски

Прокуратурата разполага с доказателства, че бягството на Никола Груевски е било организирано поне два месеца преди това, пише на своята страница македонският телевизионен канал “Телма“.

Никола Груевски е избягал в последната минута, но е планирал бягството в детайли, твърдят за „Телма“ от прокуратурата. Те казват, че той не е говорил истината и манипулира обществеността, защото разследването е събрало доказателства, потвърждаващи, че той е започнал да планира бягството два месеца по-рано през септември.

Тя съвпада с информацията на обвинението, че точно през септември той е изтеглил всички пари от банковите сметки в Македония, около 200 хил. евро, което остава незабелязано от компетентните и разследващите органи.

Кога, как, къде и с чия помощ Груевски е напуснал Македония остава неизвестно дори след първото интервю от вчера, след като е избягал в Унгария през ноември миналата година.

Прокурорът Вилма Русковска заяви пред Телма, че е очаквано Груевски да не разкрие подробности за бягството и възможната помощ.

„Това, което той не иска да каже, е нормално. Ако го каже, ще се разбере кой или кои са му помогнали за бягството. Какво можем да направим, освен това, което вече предприемаме. За иронията нямам коментар“, казва Русковска.

Груевски не каза нищо ново за бягството. Твърди, че се е подготвяло убийството му в затвора, но не представи никакви доказателства за това, припомня медията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят