Прокуратурата разследва родителска небрежност след смъртта на момченце

2-годишното дете издъхна след полет от болнично стълбище

Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство за родителска небрежност, довела до фатален инцидент в МБАЛ "Св. Анна".

В неделя по обяд в старата сграда на болницата 2-годишно момченце падна от стълбищната площадка на третия етаж. Въпреки спешната намеса на лекарите и направената операция рано сутринта в понеделник детето издъхна в реанимация.

От удара то бе с мозъчен кръвоизлив, тежки белодробни увреждания и счупен череп. Часове след интервенцията вдигнало висока температура и починало, без да излезе от кома . Инцидентът е станал пред родилното отделение. Детето е било там на свиждане заедно с 23-годишната си майка и друг възрастен придружител, но въпреки това е успяло да се провре през парапета и е паднало, поясниха от държавното обвинение.

Оттам допълниха, че проверяват всички възможни версии по случая. Предстоят разпити на свидетели. Образуваното досъдебното производство засега е по чл. 182, ал. 1 от Наказателния кодекс - за това, че родител е оставил малолетното си дете без надзор и грижи и е създал опасност за неговото физическо развитие. За това деяние законът предвижда лишаване от свобода до 3 г. и обществено порицание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право