Прокуратурата образува дело за скандала с израелски туристи в Слънчев бряг

Хотелиерът, който се карал с летовниците, задържан за разпит

Несебърската прокуратура образува дело за хулиганство след сигнал за скандал с израелски туристи в хотел в курорта Слънчев бряг .

Според него, израелските туристи с две деца, резервирали две хотелски стаи за почивка у нас. Когато пристигнали обаче, стаите били заети, затова им предложили настаняване в друг хотел. Чуждите туристи не се съгласили и започнал скандал.

После и двете страни се оплакали не само от словесен сблъсък, но и от дърпане и отнемане на телефон. Туристите се оплакали, че собственикът им крещял и дърпал телефона, за да не снимат какво се случва, а той - че се държали много грубо с него и го ругаели.

Случаят ни е докладван, но е поет от прокуратурата, казаха от ОД на МВР в Бургас.

Хотелът е четиризвезден и се намира в западната част на курорта. Разпитан е целият персонал. Случаят е заснет с телефон и клипът е излъчен от израелски тв канал.

В късния следобед в петък стана ясно, че хотелиерът, за който ще се изяснява, дали с ритник се опитал да отнеме телефона на една от жените, е задържан. Задържан е за разпит, но не е арестуван, уточни шефът на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Случаят е от 5 юли тази година, а израелските туристи са подали жалба на 10 юли - в деня, в който са си тръгвали, казаха още от прокуратурата. По образуваното дело за хулиганство все още няма обвиняеми. Разпитите продължават и са назначени експертизи.

Коментари

Задължително поле