Прокуратурата разследва смъртта на дете на стадиона в Градежница

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Ловеч образува досъдебно производство във връзка с , при който 12-годишно момче е пострадало при преместване на подвижна метална футболна врата в резултата на което е настъпила смъртта му. Разследването е по чл.115 НК. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч се извършват следствените действията за изясняване на причините за злополуката. Изяснява се кой е стопанина на спортното съоръжение, извършват се огледи и разпити на свидетели.

Районна прокуратура –Тетевен се е самосезирала по случая. Възложена е проверка на кметовете на Общините Тетевен и Ябланица с оглед изпълнение на задълженията на общинските администрации, съгласно разпоредбите на НАРЕДБА № 1/2009 г. За условията и реда за устройство и безопасност на площадките за игра. В хода на същата следва да се изготви списък на площадките за игра и стопанисващите ги лица. Да се установи спазен ли е реда за устройството и безопасността на обществено достъпните площадки за игра, разположени на открито и на закрито, в т.ч. изискванията за безопасното им ползване, поддържането и контрола, съгласно изискванията на Наредбата. Да се изготви справка за всички действия, извършени от Общините в изпълнение на разпоредбите на чл.66 – чл.71 от Наредбата за 2016г. и 2017г. Д а бъдат огледани и проверени всички съществуващи площадки, като се констатират, укрепят или отстранят всички потенциално опасни съоръжения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право