Прокуратурата ръководи 6 досъдебни производства за убити 4 елена и 3 кошути край Попово

Снимка: Архив

6 досъдебни производство за мародерското избиване на 7 елена и кошути в Попово наблюдава Районната прокуратура. 5 са за убити животни на територията на дивечовъдна станция „Черни Лом”. Както „Труд” съобщи, от 14 до 25 януари тази година в землищата на различни населени места беше намерен, прострелян във вратовете дивеч.

Първото досъдебно е образувано още през октомври. Тогава край село Конак е открит убит елен шилар. „Труд” научи, че то е спряно, тъй като не е открит извършителят. С този инцидент избитите елени и кошути в Поповско стават общо 8.

Само в един от случаите има намерен проектил, което затруднява много издирвателните действията и установяването на авторите на мародерските действия.

Има заподозрени лица, чието оръжия се проверява. Установява се присъствието им в районите, където са намерени избитите животни. Служители на „Черни Лом” са описали едни и същи автомобили в няколко от случаите, които са били засечени в това време в тези землища.

Досъдебните производства са срещу неизвестен извършител.

След разгласата на бракониерските набези има затишие, каза шефът на „Черни Лом” Григор Гогов.

За овладяване на ситуацията там са пратени жандармерия, засилени патрули горски и полиция.

Ловците в района обаче се притесняват, че след изтеглянето им, набезите отново ще започнат, тъй като преди януарската серия е имало сериозни проблеми и през септември. Тогава определени лица били саботирали всячески организирания лов на чуждестранни ловци, които си тръгнали разочаровани.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. За да не остана криво разбран,искам първо да кажа,че трябва да се забранят карабините като средсво за лов.!5 патрона в магазина + оптика според вас какъв шанс има елент,дивото прасе или какъвто и да е едър дивеч.?На който му стиска да е ловец,нека излиза на лов с ловна ПУШКА 12 или 16 кал.с 1 цев.!Така поне се дава шанс на животното,а и силите почти се изравняват.Така,относно човекът определен като ДЕРЕБЕЙ не съм много съгласен.Може да има пари,може да има и власт,но до колкото ми е известо винаги се е отнасял с хората и работниците си добре. (за разлика от други ДЕРЕБЕИ и КУЛАЦИ като кметът Веселинов,братя Томови и др.)Постъпката която е извършил в никакъв случай не го оправдава,но за да се стигне до такова деяние явно има причина,която трабва да бъде установена.

  2. Много добре се знае кой е извършителя… поразпитайте малко 😉
    Кой е враг на новия шеф на горското където се извършват убийствата на елени… ?

  3. Na kamerite sa videli kolite na Ger4evi da minavat ot tam za6to nikade ne pi6at,4e toi gi ubiva jivotnite ????
    Sprete da kupuvate produkti ot tehniq biznes !!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.