Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

Досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура е образувано в Сливен по случая с починалата след раждане млада жена , след като родителите подадоха сигнал до полицията за смъртта й и дадоха показания, предаде Канал 3.

Близките на нелепо отишлата си Ренета Томова се събраха на протест пред лечебното заведение и заявиха, че ще търсят справедливост в съда срещу екипа, водил раждането.

Те ще настояват аутопсията на 33-годишната жена да бъде извършена от специалисти извън МБАЛ "Д-р Иван Селимински", за да няма съмнения в заключението.

Ренета Томова е била със счупени ребра след раждането, разказа майка й по бТВ. "Върнете ми детето!", плачеше жената държеше снимката й.

Ренета е била приета да ражда през нощта на Успение Богородично и на 16 август е родила момиченце, което нарекли Мария. Това е първото й раждане. Протекло много трудно и лекарите се редували да скачат на корема й, използвали и форцепс. Това тя разказала на своя близка в болницата, цитирана от България он ер. Вчера Ренета изпитвала силни болки, преместили я в реанимацията, където починала. Младата майка успяла само ден да се порадва на детето си и дори пуснала снимка на бебето в профила си.

Новороденото също е в тежко състояние, вследствие на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток. "Окото й е синьо", плачеше бабата и за внучето, и за детето си.

"Рени я няма, убиха я докторите при раждането", написа в профила си във Фейсбук Петър Томов, баща на починалата родилка, известен сливенски бизнесмен.

Ренета Томова е собственик на Конна база "Табора" край града, където организираше курсове по езда и детски лагери. Тя е известна с любовта си към животните и природата, а приятелите й се организират да помогнат за осиротелите след смъртта й 9 коня и понита, 6 кучета и немалко котки, които е спасявала от улиците и е приютила в базата си.

Ренета Томова беше и кандидат-депутат на отминалите избори като местен лидер на Зелените и водач на листата на Да, България.

От МБАЛ "Д-р Иван Селимински" съобщиха, че в понеделник ще излязат с официална информация на болницата по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право