РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“ спряха дейности по почистване на река Вит

Осъдиха двама инспектори от Агенция по храните, взели подкуп

Сестрата на Бергюзар Корел е чистачка в САЩ

Катастрофа между два тира блокира движението на пътя Плевен – София

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Влак прегази легнал на релсите мъж край гара „Костенец“

Прокуратурата: Събрали сме множество доказателства за две години срещу Делян Добрев

Румяна Арнаудова

До приключване на мандата си Делян Добрев не е предприел действия за прекратяване на всички договори, които са обслужвали изграждането на АЕЦ „Белене”, каза говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова пред БТВ, коментирайки скандала „Белене” и събраните доказателствата срещу Делян Добрев.

По думите й множество са доказателствата, които Софийска градска прокуратура, събира от близо 2 години.

„Разпитани са много свидетели, назначени са и са изготвени експертизи, една от които е съдебно-икономическата експертиза”, заяви тя. Арнаудова поясни, че всички тези доказателства са послужили като основание прокурорите да поискат от главния прокурор снемането на имунитета на народния представител Делян Добрев.

Тя посочи, че са го обвинили в непредприемане на действие.

„Според колегите са събрани доказателства за умишлена безстопанственост, след която са настъпила щета в големи размери за НЕК от 4,5 млн. евро. Нашето обвинение е затова, че от 28 март 2012 г., когато е взето решението на Министерски съвет за прекратяване на изграждането на ядрената централа и на следващия ден това решение е потвърдено от Народното събрание до приключване на мандата си Добрев не е предприел действия за прекратяване на всички договори, които са обслужвали изграждането на АЕЦ „Белене”, обясни тя.

По думите й Делян Добрев като тогавашен ресорен министър е имал задължения да даде указания и съответните разпореждане, за да се изпълни решението на МС, което и той лично е гласувал, за прекратяване на изграждането на ядрената централа.

„За прокуратурата не е важно каква е политическата принадлежност на обвиняемите лица, важно е за нас дали има доказателства и кое е лицето, което следва да бъде привлечен като обвиняем”, уточни Румяна Арнаудова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Предизборно театро, свинефермата герб се правят на принципни, на момини сълзи. А след изборите Добрев ще бъде оправдан. Юруш на бостаня лош матриял, бойко ви пасе, а вие блеете прости овце.

    1. Без документи няма как да обвинят някого по такова обвинение,а иначе дано го оправдаят,младо момче е,дано не са догледали нещо,но като чета обясненията на Т.Петкова,че има последващи плащания и за да го обвинят най-вероятно има и нов договор въз основа на който са платени тези пари,то едва ако са платени въз основа на стар договор ще повдигат обвинение,абе ние няма откъде да знаем какво е и що е,но е ясно,че министрите трябва да имат ръководен опит,за да намалеят подобни случаи.

  2. „едва ли,ако са…“,че се е получил обратния смисъл

  3. Мисля също като Велемир – евтин театър/фарс за демонстрация на герберастка принципност преди изборите . Явно са намерили и контрадоказателства , които да му измият задника може би още преди изборите .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.