Банско е на първо място сред семейните ски-дестинации в Европа

Административният съд извърши оглед на 4 чувала с бюлетини по изборно дело Казусът е по жалба за избор на общински съветници в Горна Оряховица

Томислав Дончев: Имаме добре функционираща система за управление на средствата от ЕС

Лечков поиска БФС със съд

Бизнесът и професионалните гимназии се обединяват за преодоляване на кадровата криза

Разбиха две нелегални фабрики за производство на цигари в Словения и Будапеща (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, заяви лидерът на столичните социалисти

Съветник на Владимир Путин изпрати съболезнования за кончината на Павел Васев

28-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя Силистра – Добрич

Цистерна със сода се обърна на „Хемус“ (СНИМКИ)

Шести историк заслужи наградата „Проф. Рашо Рашев“

Каракачанов: Отбранителните способности на Въоръжените сили трябва да се изграждат в синхрон

Съдят строител, измамил варненка с над 45 000 лв.

Мъж от Ахелой млати инспектор, задето му убиват прасетата

Разбиха група за разпространение на наркотици в София

Прокуратурата с акция по премахване на незаконни надстройки и балкони

панелен блок

Прокуратурата е започнала акция по премахването на незаконно изградени надстройки, остъклени покривни тераси, навеси и балкони, изградени без разрешение и в нарушение на закона.

Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) ще извърши проверки в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, а държавното обвинение се самосезира по публикация в електронното издание „Правен свят“ и сигнали в други медии.

От своя страна строителният надзор е проверил 4 267 жилищни сгради с височина над 15 метра – трета и четвърта категория. При 3930 от тях не е открито нищо незаконно. При останалите 397 жилищни сгради е установено, че са изпълнени незаконни надстроявания, остъклени тераси, дървени, и метални навеси.

На територията на София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе са издадени 57 заповеди за премахване на незаконни надстройки, като до момента са премахнати 36 от незаконните обекти. Остават още 21 влезли в сила заповеди за премахване, които са в процес на изпълнение и се предприемат предвидените законосъобразни действия от органите на ДНСК.

В рамките на същата проверка е установено, че контролът върху строителните обекти на територията на столицата е занижен. Държавното обвинение е препоръчало на общината да извършва всяка седмица проверки за наличието на незаконно надстрояване, което до момента не е правено.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.