Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Прокуратурата с още едно обвинение срещу Ненчев

Снимка: Архив

Прокуратурата повдигна още едно обвинение срещу министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев.

Днес, 05.01.2017 г., Софийска градска прокуратура (СГП) предяви окончателно обвинение на Николай Ненчев за престъпление по служба.

За първоначалното обвинение на Ненчев за престъпление, извършено в периода от 05.05.2015 г. до 09.09.2015 г. бе съобщено от прокуратурата на 23.11.2016 г.

В хода на разследването на СГП са събрани доказателства и за още едно престъпно деяние, осъществяващо признаците на престъпление по служба, извършено в периода от 07.11.2014 г. до 29.03.2016 г. от министъра на отбраната.

В периода от 07.11.2014 г. до 29.03.2016 г. Николай Ненчев също не е изпълнил служебните си задължения, като в нарушение на ЗОВС не утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолети МиГ-29, и не осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на ВВС на Република България. От това са настъпили значителни вредни последици за Българската армия и случаят е особено тежък.

Поради това на 05.01.2017 г. на Николай Ненчев е повдигнато обвинение за извършено престъпление по служба при условията на продължавано престъпление – с две отделни деяния, осъществяващи поотделно състава на едно и също престъпление –  чл. 282, ал.3, във вр. с ал.2, във вр. с ал.1, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

В момента разследването се предявява на Николай Ненчев. Софийска градска прокуратура ще внесе обвинителен акт срещу него в 30-дневен срок.

По-рано днес Ненчев влезе на разпит в столичното следствие и пожела на прокурорите да изпълняват  по-малко заповеди, противоречащи на правото и на техния морал. “Съзирам политическа репресия в цялата тази работа, защото не намирам нищо основателно“, каза още Ненчев на влизане в  следствието.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Този помияр за толкова малко време в най-висшата власт, е натрупвал престъпленията си, едно след друго. Така е винаги когато на отговорен пост се назначават хора притежаващи единствено качество- да задоволяват себе си ! Цялостната му останала дейност показва, че за всичко друго е бил тотален некадърник .

  2. Тоя изрод няма да влезе в затвора никога!Помнете ми думата.Нееднократно съм писал,че това животно беше избрано за министър от американското посолство.Бойко се запозна с него точно в деня, в който го спомена за нов министър.Дори баща му на тоя-нанко не го отрича.Как ви се струва САЩ да оставят „човека“,който работеше за тях да влезе в затвора?В родното му село-Кукорево-всички знаят николай като побойник,крадец,измамник.Дори има доказано изнасилване от 1988година от този същия,дето сега ще го съдят за друго.Всичко,което написах е самата истина!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.