Прокуратурата протестира оправдателната присъда на Веселин Марешки

Гери Малкоданска кръсти сина си

Премиерът Бойко Борисов: Отнасяме се като добри стопани към България НСИ отчита бюджетен излишък от 1 921 млн. лв. за 2018 г., дългът на сектор „Държавно управление“ намалява до 22,3% от БВП

Смядово в траур за загиналото семейство при адската катастрофа край Омуртаг

Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции Работата по второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършена в срок през 2020 г.

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Посланикът на Русия: „Балкански поток“ ще изведе руско-българските отношения на качествено ново ниво

Чавушоглу: Ако до 35 часа кюрдите не се оттеглят ще продължим с военните действия в Сирия

Прокуратурата трябва да плати на Лечков обезщетение от близо 16 хил. лева

Прокуратурата на Република България трябва да плати на бившия сливенски кмет Йордан Лечков /2003-2011г./ обезщетение от близо 16 хил. лева за причинените му вреди от повдигнатите му обвинения в наказателно дело, по което той бе оправдан. Обезщетението бе присъдено с решение на Окръжния съд в Сливен – съобщи зам.-председателят на съда Мартин Данчев.

Делото срещу Лечков бе за направата на ограда на Трето училище в града през 2010г. Обвиненията не издържаха и на трите съдебни инстанции и казусът приключи с оневинителна присъда за бившия градоначалник. Предявеният от него иск бе по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на гражданите. Първоначално претендираното обезщетение бе за 50 хил. лева неимуществени и 1000 лв. – имуществени вреди. Окръжният съд уважи иска му до 15 хил. неимуществени и 959 лв. имуществени щети. Решението подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Бургас.

Делото за оградата на Трето училище е едно от 6-те, които бяха образувани срещу Лечков във връзка с кметската му служба, и единственото, което бе разгледано на първа инстанция от Окръжния съд в Сливен. По останалите 5 всички сливенски съдии си направиха отводи. Делата бяха възложени на други съдилища и също приключиха с оневинителни присъди. Сегашният иск на бившия кмет е втори поред. Веднъж той вече осъди прокуратурата за 20 хил. лева при първоначално поискани над 500 хил.лева обезщетение във връзка с едно от другите дела.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.