Прокуратурата: Убийството в Ботевград е извършено от ревност

37-годишната Камелия Аярова планирала да се разведе със съпруга си

Убийството в Ботевград е извършено от ревност. Това обяви на брифинг ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.

37-годишната Камелия Аярова беше убита от съпруга си Любомир вчера в Ботевград. 42-годишният мъж намушка жена си с нож на улицата пред свидетели и избяга. Късно снощи той е открит прострелян.

Извършителят притежава две ловни пушки, които са закупени през 2017 г., за които има разрешение. По тази причина са сформирани няколко екипа на полицията и жандармерията, които са започнали издирването на мъжа на пет адреса. На един от адресите, прониквайки с помощта на робот, полицаите са установили лицето с прострелна рана на главата, казаха разследващите.

Предполага се, че самоубийството е извършено около 17.30-18.00 часа. Тялото на Любомир е открито малко след полунощ.

До момента не е имало никакви сигнали за насилие в семейството, заяви прокурор Николова.

По делото обаче има информация, че съпругата е имала намерение да се разведе с мъжа си.

Говорителят на главна прокуратура Румяна Арнаудова съобщи, пред медиите, че са повдигнати обвинения за блудство и убийство по особено жесток начин на двамата младежи, задържани за убийството на 58-годишна жена в Харманли.

Причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма.

Прокуратурата ще поиска мярка "задържане под стража" на двамата извършители, които са на 18 и 21 годишна възраст. Пред съда прокуратурата ще настоява извършителите да получат най-тежката присъда - доживотен затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право