Прокуратура и обвиняеми недоволни от присъда за катастрофа с един загинал и четирима ранени

Снимка: Архив

По въззивното дело ще заседава Апелативният съд във Велико Търново

Апелативният съд във Велико Търново ще заседава по въззивно дело, по което нито прокуратурата, нито обвиняевите са дворни от присъдите на първа инстанция.

Със своя присъда от 2 ноември миналата година Окръжният съд в старата столица е признал подсъдимия Ивайло В. П. /37 г/ от Стражица за виновен в това, че на 8 юни 2015 г. на кръстовището на пътя София-Варна при гара Джулюница, управлявайки лек автомобил БМВ се движил със 112,7 км./ч. и катастрофирал. При сблъсъка причинил смъртта на Данчо Л. /22 г/, тежка телесна повреда на Деян М. П. /20 г/ и средни телесни повреди на Соня Г. /22 г/, Йордан Й. /22 г/ и на Георги Д. /37 г/.

Окръжен съд му определил наказание от 3 години условно с изпитателен срок от 5 години.

Съдът лишил подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Със същата присъда Окръжен съд Велико Търново е признал подсъдимия Йордан Й. /22 г/ от с. Бряговица за виновен в това, че като водач на лекия автомобил „Дайхацу Куоре Л80” отнел предимството БМВ-то. Той не спрял на знак „Стоп” и е съпричастен към тежкото произшествие.

Окръжният съд му определил наказание от 3 г.условно с 5-годишен изпитателен срок.

Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано по протест на Окръжна прокуратура Велико Търново, въззивни жалби от защитниците на подсъдимите и въззивни жалби от частните обвинители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България