Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Прокуратура и община подхванаха дюните в Царево

Кметът на Царево Георги Лапчев

В първите часове на първия работен ден от седмицата, както бе обещано от кмета инж. Георги Лапчев, на плаж „Оазис“ бе извършена проверка от експерти на община Царево, които локализираха мястото на действия върху плажа.

Всичко бе подробно описано в протокол, който до края на деня ще бъде изпратен на Областна управа Бургас, РИОСВ – Бургас, както и на Министерство на туризма, които ще се изкажат компетентно по проблема. От компетенциите на общината е да се намеси в случаите на незаконно строителство, поставяне на временни обекти, както и на отнемане на пясък от плажната ивица, въпреки това община Царево се ангажира да определи фактическата обстановка на плаж „Оазис“, поради което бе направена проверка. Във връзка със създалия се проблем, кметът на община Царево изрази следната позиция:

„Стопанисването на плажовете е основна отговорност на Министерство на туризма, като техен собственик. Съгласно своите правомощия общината винаги ще се отзовава и ще съпътства всички действия за законосъобразното  ползване на плажните ивици и недопускане унищожаването на природните дадености и опазването на флората и фауната на морския бряг.“

Бургаската Окръжна прокуратура също се самосезира и разпореди проверка за унищожените дюни. Проверката ще се извърши и с оглед данни за унищожаване или повреждане на защитена територия или местообитание – предмет на опазване в защитена зона, както и с оглед данни за унищожаване или повреждане на изключително ценни единични или невъзстановими земни образувания. За подобно престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г. и „глоба“ от 2000лв. до 20 000лв., уточниха от прокуратурата.

Експерти са локализира мястото на действия върху плажа и описали всичко в протокол. Документът ще бъде изпратен на Областна управа Бургас, РИОСВ – Бургас, както и на Министерство на туризма, които ще се изкажат компетентно по проблема.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете