Прокурорите избират свои представители във Висшия съдебен съвет Заради липса на кворум началото на събранието бе отложено с 1 час

Общото събрание на прокурорите в България избира четирима членове на Висшия съдебен съвет. Заради липса на кворум главният прокурор Сотир Цацаров отложи началото му с един час.

Право да участват в него имат 1505 прокурори от страната, от които 1377 са заявили електронно гласуване. Кандидати в изборната процедура са 12 прокурори. Общото събрание на прокурорите може да се проследи в реално време от всеки заинтересован чрез интернет сайта на ВСС.

Делегатите ще изслушат 12 кандидати, сред които Георги Кузманов от Апелативната прокуратура в Бургас, Даниела Машева от Върховната касационна прокуратура, Пламен Найденов – ръководител на Окръжната прокуратура в Перник. Пълна информация за кандидатите – подробна автобиография, концепциите им за дейността на ВСС и документи от кадровите им досиета, са публикувани на също в интернет.

Гласуването ще бъде следващата събота.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.