Прокурорите се събраха на национално съвещание

Днес в София се проведе Национално съвещание на прокуратурата на тема „Престъпления, свързани с политическите права на гражданите и конвенционалната престъпност“, което бе открито от главния прокурор Иван Гешев. В срещата участваха заместниците на главния прокурор Даниела Машева, Красимира Филипова, Пламена Цветанова, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов, говорителят Сийка Милева, административните ръководители на апелативните, окръжни и районни прокуратури от цялата страна.

Обсъдени бяха престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, и тяхната висока обществена опасност, както и организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство в контекста на предстоящите на 11.07.2021 г. избори за Народно събрание.2

Главният прокурор разясни организацията, създадена в ПРБ във връзка с предстоящия вот. Той припомни, че с цел гарантиране на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона, във ВКП е създадено дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.

Акцент в съвещанието бе поставен и върху изпълнение на приоритетите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност, която засяга пряко голяма част от обществото. Иван Гешев подчерта колко важно е сътрудничеството между институциите за разкриване и предотвратяване на този вид престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България