Прокурори и ученици вкарваха голове срещу престъпността в Шумен

Прокурор Яна Николова/вдясно/ е генератор на идеята за футболната среща и при старта обяви регламента

Инициативата "Заедно можем" е подкрепена от Сотир Цацаров

Обвинители от 7 прокуратури в страната играха мач с ученици в Шумен. Част от децата на терена бяха с противообществени прояви, регистрирани в Детска педагогическа стая и превъзпитавани от Комисията за борба с противообществените прояви, но без всякакво притеснение вкарваха голове на обвинителите. Инициативата прокурори и деца да се срещнат на футболния терен, а не в съдебната зала, е на Окръжна прокуратура-Шумен и е подкрепена от главния прокурор Сотир Цацаров.

Това обяви в началото на срещата окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и изрази надежда, че спортът е добра превенция срещу отклоненията от "правия път". Да подкрепят деца и обвинители в Шумен специално дойдоха треньорът на националния футболен тим Петър Хубчев и изп.директор на ПФК"Лудогорец" Ангел Петричев. Гост беше и говорителят на прокурор N1 Румяна Арнаудова, която вместо тога облече тениска с надпис "Заедно можем", както сториха и магистратите от районна и окръжна прокуратура в Шумен, обвинители от Варна, Добрич, Попово, Омуртаг и Велики Преслав.

Повече от 40 деца и прокурори участваха в срещата срещу престъпността, като на терена излизаха смесени отбори от по 7 играчи под съдийството на Веселин Гацев. Съставите на тимовете "Светлина" и "Надежда" се сменяха непрекъснато, за да могат всички да покажат умения на терена. На финала участниците получиха топки и грамоти. Мнозина се сдобиха и с автографи от футболни звезди, които наблюдаваха срещата.

Домакин на проявата беше СУ"Йоан Екзарх", което предостави спортната си зала за нетрадиционния мач. Директорът на школото Валентина Тодорова призна, че от 1994 г., когато българите бяха блестящи в САЩ, не е гледала футбол, но сега дошла специално да види как деца и прокурори ритат срещу насилието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България