Прокурори от 7 района играят мач с деца в риск

Пилотен проект на Окръжната прокуратура в Шумен "Заедно можем" ще събере в понеделник на футболния терен деца в риск и прокурори от 7 прокуратури под погледа на футболни звезди от националния отбор на България, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

За първи път малчугани с противообществени прояви заедно с връстниците си от СУ "Йоан Екзарх" в Шумен ще участват в нетрадиционен двубой на терена. От страна на обвинителите на терена излизат прокурори от Варна, Добрич, Попово, Омуртаг, Велики Преслав, Шумен и от Окръжната прокуратура в Шумен.

Като в истинска футболна среща двата отбора - "Светлина" и "Надежда", ще бъдат в екипи с логото на инициативата. За да е честна играта и да няма служебно и възрастово надмощие, на терена ще се явят смесени отбори между прокурори и ученици. Играчите ще се сменят, за да могат да участват всички желаещи във футболния мач.

За феърплея на футболната среща ще се погрижат професионални футболисти. Те ще бъдат водени от треньора си Петър Хубчев, легенда от Световното футболно първенство в САЩ`94. В спортната зала на хуманитарната гимназия в Шумен ще бъде и изпълнителният директор на ПФК "Лудогорец" Ангел Петричев заедно с играчи на зеления отбор. Топки с автографи на футболните звезди ще получат участниците в срещата, която се очаква с нетърпение и от учениците, и от децата в риск, и от магистратите в апелативния район.

Гост на проявата ще бъде и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Магистратите се надяват да дадат истински урок за живота на младите хора и да покажат, че срещите между тях могат да не бъдат само в съдебна зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България