Прокурори преподават в училище

Структурата на съдебната система и нейните функции, разделението на властите според Конституцията на Република България бе темата на лекция, която прокурорът от Окръжната прокуратура в Шумен Орлин Куздов представи пред ученици от СУ „Йоан Екзарх Български“ в четвъртък. Срещата е част от образователната програма „Отворени съдилища и прокуратури“ от програмата на Висшия съдебен съвет за разработване на информационни кампании. Целта е достъпно разясняване на функциите на органите на съдебната власт в България по споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието.

Образователният цикъл е съобразен с учебната програма и е част от обучението на десетокласниците по предмета „Етика и право“.

Втората лекция е след седмица и тогава прокурорът от Окръжна прокуратура-Шумен Яна Николова ще запознае учениците с проблемите на непълнолетните извършители и жертви на престъпления.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.