Прокурори ще разясняват опасностите в интернет на ученици от шести и седми клас в Пловдив

Апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов и началникът на Регионалното управление по образование (РУО) Иванка Киркова подписаха в четвъртък споразумение за провеждане на съвместна Образователна програма за превенция на опасностите в интернет с ученици от шести и седми клас.

На практика тя се явява втори етап на образователната програма на Апелативна прокуратура-Пловдив „Заедно в час по етика и право”, която се провеждаше през миналата учебна година.  Тогава пловдивските прокурори изнесоха лекции пред 3559 10-класници в града под тепетата по теми, свързани с гражданското общество, държавата, Конституцията, идеята за демокрация, човешките права и свободи и др. През април 2017 г. в Апелативна прокуратура-Пловдив бе създаден ученически клуб „Правото и аз“, като прокурорите изнасят лекции пред неговите членове по различни правни теми.

През учебната 2017/2018 г. магистратите ще гостуват на ученици от VІ и VІІ клас в 6 пловдивски училища в часовете на класния ръководител.  Прокурорите ще изнасят лекции по темите „Как да не станем жертва на компютърни престъпления“ , „Внимание! Не посягайте към наркотиците“ и ще представят професията на прокурора. Срещите  ще се осъществяват по график, като първата ще е на 6 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони