3 млрд. лв. ще ни струва развалянето на договорите с американските централи

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Прокурор Арнаудова: Разследващите трябва да огледат вагоните и релсовия път

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Твърде рано е да твърдим каквото и да е за случая в Хитрино, предстои допълнителен оглед на местопроизшествието. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с инцидента в Хитрино.

Иззета е цялата документация от Бургас, съпровождаща транспортирането на товара от Бургас към Русе. Арнаудова уточни, че става въпрос за технически документи, включително инструктажните книги и всички документи, съпровождащи транспорта.

Все още не са разшифровани данните от двете измервателни устройства, т.нар. черни кутии.

Разследването за Хитрино като обем и сложност е сравнимо с това за Горни Лом, посочи говорителят на гл. прокурор. „Екипите ни се състоят от 5 прокурори, 16 следователи, 8 от които от Национална следствена служба, 3-ма съдебни лекари и двама експерти криминалисти“, коментира Румяна Арнаудова. Тя уточни, че до момента са разпитани 31 свидетели, 17 в Шумен, 9 в Бургас и 5 във Варна.

„Предстоят отново много важни действия, основно допълнителен оглед на местопроизшествие, когато нашите екипи бъдат допуснати на мястото на произшествието, за да бъдат огледани всички вагони, железопътния път, да бъдат направени съответните измервания, замервания. Чисто техническите характеристики на произшествието да бъдат закрепени в рамките на наказателно-процесуалните ни правила“, посочи Румяна Арнаудова пред „Фокус“.

Тя обясни, че все още е рано да се твърди каква е причината за случилото се. Напълно възможно е да е налице превишена скорост, техническа повреда или и двете.

„Трябва да установим къде е тази повреда, ако въобще е имало, как се е стигнало до тази повреда. Дали е налице виновно поведение въобще или се касае за случайно деяние. За да направим всичките тези изводи, ни трябват още факти, с които не разполагаме към този час“, посочи говорителят на гл. прокурор.

Румяна Арнаудова обясни, че е било обективно невъзможно вчера де се правят огледи на място, заради опасностите на място.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете