Прокурор Димитър Захариев остава под домашен арест

Прокурор Димитър Захариев бе задържан след дело срещу него.

Плевенският прокурор Димитър Захариев остава под домашен арест. Това реши окончателно Апелативният специализиран съд, съобщи БНТ.

Съдът прецени, че срещу Захариев има достатъчно доказателства за участие в организирана престъпна група за рекет, ръководена според обвинението от Камен Балбузанов - Куката.

Въпреки това, заради влошено здраве, магистратите му определиха домашен арест и нарекоха "полицейски произвол" начина, по който прокурорът беше арестуван.

Съдията докладчик Румяна Илиева се подписа с особено мнение. Според нея прокурорът трябвало да остане в ареста, защото действията му създават усещане за безнаказаност.

След заседанието Захариев каза, че познава Балбузанов-Куката от 25 години, но отрече да са имали общ бизнес.

„Няма извършено престъпление от мен, нито по първото, нито по второто престъпление, но ще изпълня съдебното определение. Къде има регламентирана забрана определени лица да контактуват? И при условие, че няма законов регламент, който да регламентира едно лице с кого може да контактува в тази държава, не считам за нередно, не считам, че е извършено нарушение“, заяви Димитър Захариев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право