Прокурор и следовател от военната прокуратура вилнели пияни в столичен бар

Снимка: Архив

Прокурор и следовател от Военноокръжната прокуратура в София си навлякоха наказателно и дисциплинарно производства след като вдигнаха скандал, а единият дори стрелял с пистолет в заведение в София.

На 22 октомври, около 23,00 ч., в заведение на столичната ул. „Цар Самуил“, военен прокурор /полковник/ и военен следовател /подполковник/ от Военноокръжна прокуратура – София, след употреба на алкохол, са предизвикали скандал с други посетители на заведението, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

При излизане пред входа, военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналите вече помещението други граждани е произвел изстрел по метална врата на отсрещна стена.

След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на СДВР. При установяване на длъжността на предизвикалите скандала лица в нетрезво състояние е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател, които незабавно са извършили необходимите действия по разследването /оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на свидетели – очевидци/. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 325 НК, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен /лицата са магистрати от състава от военната прокуратура в София/.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнато и дисциплинарно производство, за внасяне до Прокурорската колегия на ВСС на искания за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право