Прокурор Красимир Тренчев: Трима са ръководителите на неутрализираната миналата седмица наркогрупа

Трима са ръководителите на неутрализираната миналата седмица престъпна група за наркотици, заяви наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев на брифинг във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група за наркотици .

Тренчев отказа да цитира имената им, но наблегна на направленията, в които е работела групата. „Едното направление е продажба на наркотични вещества на едро, търговия с 50 и повече килограма високорискови вещества - хероин, кокаин, коноп, екстази, почти цялата палитра. Второто направление е дилърска мрежа, изградена от самите тях. Третото е, че в нощните заведения и по партитата основно те са предлагали наркотични вещества“, посочи той.

Прокурорът не коментира дали задържаните имат връзка с по-големи имена от наркобизнеса и подчерта, че групировката е работила на територията на цялата страна.

Относно начина на набиране на кадри за групата той обясни, че някои са се включвали доброволно, а други са били принуждавани със сила. „Упражнявано е насилие. Имало е нанасяне на телесни повреди и заплахи“, обясни той.

Според Тренчев групата действа вече от 4 - 5 години насам, а активно се работи по случая от 2 години и половина.

Коментари

Задължително поле