Габрово става столица на магията Над 100 магове от 9 държави ще покажат своите таланти на “Магична Среща Златна Котка 2018”

Принц Хари без предбрачен договор Вярвал, че бракът му ще е продължителен

Енергия за 90 км/ч Култовият дребосък Isetta се възражда на ток

Търговската война на Тръмп Заетостта в американската икономика няма да се повиши, но ще растат цените на много стоки и услуги

Обречените усилия на госпожа Габриел

Агенцията по вписванията в София няма да работи с клиенти заради авария

Цветанов: Западните Балкани са акцент в работата на Европол (НА ЖИВО)

Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

Нено Димов: Протестите за Пирин са политическа кампания, която ще продължи до изборите

Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Битката между Русия и Запада на територията на България От перестройката до днес тя мина през пет етапа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Прокурор разпита на място персонала в птицефермата в Поликраище за опасните яйца

Снимки: Веселина Ангелова

Ръководителят на Районната прокуратура в Горна Оряховица Даниела Харитонова във вторник е отишла на място в птицефермите в село Поликраище, в която се извършва проверка заради откритите заразените с фипронил яйца.

След като гръмна скандала миналата седмица, държавното обвинение в железничарския град се самосезира по случая и разпореди разследване. То е възложено на Стопанска полиция.

“Снети бяха писмени обяснения от работниците и от ръководството на птицефермите. Проверката продължава. Тя трябва да изясни дали са нарушени правилата за безопасност на производството и търговията с храни и дали има опасност за здравето на купувачите”, коментира пред “Труд” прокурор Даниела Харитонова.

Тя уточни, че разследването е за престъпление от общ характер по чл. 350, ал.1 срещу лице, което е изготвило храни, предназначени за масова употреба, и че в тях са попаднали опасни за здравето вещества. Тепърва ще бъде преценено дали да бъде образувано досъдебно производство, след като бъдат прегледани всички документи на БАБХ. Докато траят проверките, яйцата във фирмите са поставени под възбрана.

“Тепърва ще се изискат материалите и от паралелната проверка на Агенцията по храните”, допълни Харитонова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Браво. Нещо което в развитите демокрации като холандия се покрива…

  2. Трябва да падат хората из улиците, че нещо да се размърда в тоя свинарник в който всяка стока в магазина има “хранителна”добавка. А бозата с етикет “за деца”, която от край време е с аспартам ще си остане. “Безопасните” отрови се дозират и изчисляват в храните така, че стигайки до пенсия да се спънеш и да паднеш в трапа. Така, че се самосезирайте вие и не чакайте институциите да се образоват вместо вас.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.