Пролетно почистване в София на три етапа

За 14-и пореден път Столичната община стартира кампания за пролетно почистване и озеленяване под мотото „Заедно за по-зелена и чиста София“.

Началото бе дадено в парка на Военната академия от зам.-кмета, директора на Столичния инспекторат Веска Георгиева и началника на Военната академия Груди Ангелов.

Целта на инициативата, която ще продължи до 28 април, е да бъдат почистени и засадени ключови места в столицата с участието на доброволци. Служители на Столичния инспекторат ще осигурят чували и ръкавици, както и посадъчен материал на всички желаещи да се включат.

Кампанията ще протече на три етапа; първият е от 13 април и това време ще бъде предназначено за почистване на междублокови пространства, градинки и паркове по кварталите.

По време на втория етап от 18 до 21 април ще се озеленяват училищни дворове и детски градини, паркове и градинки, ще се боядисват и ремонтират пейки.

В последния етап на кампанията ще се почистват територии около манастири и крайградски зони за отдих, ще се засаждат дървета и цветя.

На сайта на Столичния инспекторат всички жители на града могат да открият график на предвидените дейности.

Междувременно от Столичната община отчетоха, че в кампанията миналата година са се включили над 21 000 доброволци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България