Промени в движението заради метрото

Местят маршрута на 3 автобусни линии, закриват 3 спирки

Въвеждат се промени в движението в София заради строителството на третата линия на метрото, съобщиха от Столичната община. Новата организация се налага във връзка с изграждането на подземната железница от ул. „Житница” до бул. „България”, и важи от 1 април до 1 октомври.

Забранява се движението по средата на бул. “Гоце Делчев”, между ул. “Кюстендил” и бул. “Цар Борис III”. Колите ще минават в по една лента за посока.

Затварят северното локално платно на бул. “Цар Борис III”. Забранени са и две ленти от северната половина на централното платно, с дължина по 70 м от двете страни спрямо оста на бул. “Гоце Делчев” и ул. “Житница”. Движението ще е двупосочно в по една лента на южната половина на централното платно. Лентата за пешеходци е широка 1,50 м.

Затварят ул. “Житница” между бул. “Цар Борис III” и ул. “Гебедже”.

dt_05

Променя се маршрута на автобусите 73, 83 и 102. Линия 73 ще минава от ж.к. “Овча купел 2” през кръстовището на ул. “Любляна” с бул. “Овча купел”, през бул. “Овча купел”, бул. “Цар Борис III”, бул. “Братя Бъкстон”, ул. “Тодор Каблешков”, ул. “Ген. Стефан Тошев”, бул. “Гоце Делчев” до ж.к. “Гоце Делчев”.

Автобусите с номер 83 ще се движат от “Хюндай България” до кръстовището на бул. “Константин Величков” с бул. “Възкресение”, по бул. “Акад. Ив. Е. Гешов” през тунела под бул. “Цар Борис III”, по бул. “България” и бул. “Гоце Делчев” до Зоопарка.

Линия 102 ще минава от ж.к. “Овча купел 2” през кръстовището на ул. “Житница” с бул. “Овча купел”, по бул. “Никола Мушанов”, бул. “Възкресение”, ул. “Ив. Е. Гешов” през тунела под бул. “Цар Борис III”, по бул. “Петко Ю. Тодоров” и ул. “Бяла черква” до “Студентски град”.

Закриват 3 спирки - “Балканкар АД” на ул. “Житница”, “АП Земляне” на същата улица и “ж.к. “Красно село” на бул. “Гоце Делчев”. Спирки “Красно село” за автобуси 63 и 260 и трамваи 4 и 5 се местят около кръстовището ул. “Житница”– бул. “Гоце Делчев”– бул. “Цар Борис III”.

До 30 септември е забранено и движението по локалното платно на бул. “България” между бул. “Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. “Ручей”. Тролеи 2 и 9 са с променен маршрут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България