Променят маршрута на 4 автобуса

Пътниците ще имат връзка с метростанциите.

Откриват нови спирки

Линия №73 свързва “Овча купел” и “Манастирски ливади” 

Линиите 59, 45, 60 и 73 се оптимизират от 24 април заради третия лъч на метрото

Четири автобуса ще се движат по променени маршрути от събота, гласува Столичният общински съвет на сесия. Мотив за промяната е оптимизация на схемата на масовия градски транспорт, след въвеждането в експлоатация на третия лъч на столичното метро. Променят се маршрутите на автобуси 59, 45, 60 и 73, така че да се осигури по-добра свързаност на районите в София и по-добро обслужване на пътниците- които ще имат връзка с метростанциите. Автобусна линия №59 - маршрутът на линията да се удължава от автостанция Княжево до автобусно обръщало в кв. Овча купел (Метростанция Мизия). От автостанция Княжево по бул. “Цар Борис III”, наляво по ул. “Княжевска”, надясно по ул. “Евлия Челеби”, наляво по бул. “Никола Петков”, надясно по ул. “Монтевидео” до крайна спирка в кв. Овча купел (връзка с метростанция Мизия) двупосочно.

Маршрутът на автобусна линия №45 се скъсява от метростанция Вардар до ж. к. Западен парк.
По автобусна линия №60 - от обръщателно колело в ж. к. Овча купел 2 се разкрива спирка до Метростанция Овча купел. Отпадналата част от маршрута на автобусна линия №45 в кв. “Овча купел” след скъсяването да се поеме от автобусна линия №60.

По автобусна линия №73 ще бъде осъществена несъществуваща до момента връзка между кварталите Овча купел и Манастирски ливади (изток и запад) и ще се подобри транспортното обслужване в районите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони