Променят наредбата за енергийно подпомагане до месец

Няма да отпаднат пенсионерите след повишението на пенсиите

До 17 юли ще бъдат приети промените в наредбата за енергийно подпомагане на уязвимите лица и семейства. С тях от системата на подпомагане няма да отпаднат пенсионерите след повишението на пенсиите, както и семействата на деца с увреждания, заради по-високите размери на месечните помощи, съобщи за БНР заместник-министърът на социалната политика Росица Димитрова

Заместник-министър Димитрова призова молби да се подават след 17-ти юли. "Считано от 17 юли 2017 година хората могат да подават заявления декларации по настоящ адрес, за да може да се възползват от по добрите условия, които регламентираме с промените в наредбата. Ние целим да не отпаднат хората от подпомагане във връзка с промените, които се регламентират с увеличаването на пенсиите, във връзка с промените, които стартираха от 1-ви януари 2017 година, с новия размер на помощите за деца с трайни увреждания", обясни заместник министър Росица Димитрова и уточни, че разяснителна процедура спрямо правоимащите лица ще се извършва в дирекциите "Социално подпомагане" на територията на цялата страна.

Заради демографската криза, от министерството не очакват да се повиши броя на хората с право на енергийни помощи. През миналия отоплителен сезон те са били малко над 217 хиляди.

Коментари

Задължително поле