Амелия-Мира остава непобедена в „Игри на волята”

Катастрофа на магистрала „Тракия“, движението след Пловдив е затруднено

Фейсбук преустанови действието на десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

САЩ ще изпращат допълнителни военни сили в Саудитска Арабия и ОАЕ

Ирландски ветеран е най-слабият във FIFA 20

Дневен хороскоп на Алена за събота, 21.09.2019

На 21 септември 2019 да почерпят

18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Променят правилата за отглеждане на кучета в Търново по искане на граждани В паркове и градини животните задължително на повод с дължина до 2 метра

По искане на Инициативен комитет Общинският съвет във Велико Търново ще разгледа идната седмица промени по Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и регламентиране правилата за отглеждане на кучета на територията на общината.

„През последните години във Велико Търново се обособи една голяма общност от притежатели на кучета – компаньони. Все повече граждани осиновяват кучета и подхождат отговорно към тяхното отглеждане. Това ни дава увереност, че искането е основателно”, казва кметът на болярския град Даниел Панов в предложението си за промени в поднормативния акт.

В Наредбата се създава нова точка, която забранява оставянето на кучета в моторни превозни средства по начин, застрашаващ живота и здравето на животните.

При разходки собствениците вече ще могат да представят и копие от регистрационните документи на кучето и от паспорта му. До сега те трябваше да носят тези документи в оригинал.

По алеите на градските паркове и градини ще е разрешено преминаването с кучета-компаньони само на повод с дължина до 2 метра. В така наречените „кучешки клетки” собствениците са длъжни да осигурят спокойствието на живеещите в близост за времето от 14 ч. до 16 ч. и от 22 ч. до 7 ч.
Ще бъде забранено на малолетни лица да водят на обществени места агресивни кучета, както и едри и гигантски породи. За едра порода в Наредбата се уточнява, че се считат животни с тегло от 25 до 45 кг, а за гигантска порода – над 45 кг.

С изменението на Наредбата се цели синхрон с действащото законодателство, както и постигането на баланс в интерес на гражданите. Промените бяха публикувани за даване на мнения и препоръки от великотърновци, като е постъпило само едно възражение. То е от Христо Момински, който не е съгласен животните да се придвижват през парковете. Възражението е отхвърлено от общинската администрация с мотивите, че предложените промени не противоречат на Закона за ветеринаро-медицинската дейност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.