Простреляният мъж от Стара Загора е стабилизиран след няколко операции

Простреляният вчера в Стара Загора Христо Александров преживя няколко сложни операции и сега е в стабилно състояние в реанимацията на Университетската болница. Все още лекарите не гарантират, че животът му е извън опасност. Това заяви пред БНР заместник-директорът на болницата д-р Живко Желязков.

Операциите на 46-годишния мъж, прострелян с няколко куршума, започнаха вчера в ранния следобед и са продължили до късно вечерта. Три екипа са извършили оперативна интервенция в областта на корема, гърдите и гръбначния стълб на Христо. Лекарите все още го поддържат в кома, но състоянието му е стабилно.

Вчера сутринта той беше прострелян с няколко куршума от доведения му баща – 65 годишния Пеньо Пенков в офиса на транспортната му фирма след скандал между двамата. Христо имал пълномощно да управлява фирмата, но през последните няколко месеца тя била в тежко финансово състояние. Собственикът й, който извършвал с благотворителна цел пътувания с отстъпки за хора в неравностойно положение, вече отказвал да ги вози. Пенков е задържан за 72 часа, в понеделник ще бъде гледана постоянната му мярка. Прокуратурата му повдигна две обвинения – за опит за умишлено убийство и за притежание на незаконно оръжие.

Коментари

Задължително поле