Прострелян в главата търновец жали постановено обезщетение от 10 000 лева

Търновец, който вече 5 години живее с куршум в гланата след като бил прострелян от свой съгражданин, обжалва постановено от Окръжния съд в старата столица обезщетение от 10 000 лева. Тихомир Иванов /43 г/ е предявил иск заради тежката травма в размер на 500 000 лева.

Магистратите обаче признаха едва 10 000 лева от сумата по време на процес на 14 май тази година.

На подсъдимата скамейка бе изправен Александър Кънев /45 г/, който бе стрелял срещу Иванов при среднощна свада, но съдът реши, че е ранил опонента си при самоотбрана.

Драмата се разигра на 14 декември 2013 г., около 01.30 ч. на ул. „Охрид“ в старата столица. Кънев направил опит умишлено да умъртви Тихомир Иванов като го прострелял с пистолет „Макаров“ 9х18 мм от непосредствена близост в лявото слепоочие, като му причинил сляпо входно огнестрелно нараняване в челната област на главата със засядане на проектила. Заради травмата потърпевшият получил общо разстройство на здравето, опасност за живота, като деянието е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Тихомир Иванов също бе стрелял и ранил в главата опонента си.

Със същата присъда, Окръжен съд – Велико Търново осъдил Кънев да заплати на Тихомир Иванов, сумата от 10 000 лева като обезщетение за претърпените от последния неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Делото в Апелативния съд във Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба на гражданския ищец, като се обжалва само размера на присъдената сума по иска.

Коментари

Задължително поле