Протестиращите полицаи от Благоевград: Омръзна ни да работим в мизерни условия и за малко пари

„Омръзна ни да работим  в мизерни условия и да взимаме смешно малко пари на фона на задълженията ни, искаме 20% ръст на заплатите и чисто нов закон за МВР. Това заявиха полицаи и служители от Благоевград, които  използваха обедната си почивка, за да протестират и поставят на дневен ред синдикалните си искания.

Над 100 души се събраха на улицата, униформените  бяха подкрепени и от семействата си. Сред тях бе и председателят на полицейския синдикат Валентин Попов.

Сред протестиращите бяха и волнонаемните по трудов договор. Те развяха знамена на КНСБ. „И ние сме част от системата на МВР, доста хора от нас съкратиха преди време като ни заявиха,че тези които оставаме ще имаме по-добри заплати. А какво стана, сега работим два пъти повече, а заплатите същите с 20 лева над минималната за страната, оплакаха се волнонаемните.

Служителите пък разказаха ,че работят в сграда , която от 30 години не ремонтирана. „Столове  сме си донесли от дома, на седмица ни се полагат по две папки от най-мизерните, които не стигат да подредим материалите и затова сме принудени да си купуваме сами папки и вообще канцеларски материали. Преди време на единия етаж работещите събраха пари помежду си и сами си направиха ремонт, боядисаха и си поставиха ламинат, защото ги е срам  от хората, които обслужват да идват в мизерни условия.

Сега при жегите е ад по стаите, а зимата е студ, това не е нормално, разказаха служителите , които предварително се извиниха,че няма да кажат имената си,защото ,признаха си, страх ги е.

Валентин Попов пък заяви,че недокомплекта в МВР  се измерва в хиляди, а не в тези 700, които били назначени наскоро. И попита дали е сигурно,че след година и половина тези хора ще останат на работа в системата или ще избягат.

Утре  протеста на полицаите продължава в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България