Протестиращи блокираха ГКПП „Капитан Андреево“ и „Малко Търново“

Движението на ГКПП „Капитан Андреево“ беше блокирано от обявените от патриотите протести срещу така наречения „изборен туризъм“ от Турция. Около 10.50 часа протестиращи блокираха пътя от и към Турция и на граничния пункт „Малко Търново“.

Дошлите на „Капитан Андреево“ споделиха, че са против т. нар. „изборен туризъм“ и имат информация, че от южната ни съседка щели да пристигнат 1000 автобуси с наши сънародници, които имат право да гласуват в България, съобщава БНР. Първоначално протестът беше обявен като мирен, но после хората решиха да блокират платното за движение от Турция за България и струпаха на него автомобилни гуми и опънати синджири. Протестиращите изразиха готовност да останат на пункта до деня на изборите.

Има засиленото полицейско присъствие на пункта. До сблъсъци не се е стигнало, а движението от България за Турция е свободно. Преминават и тежкотоварните автомобили, които от няколко дни образуваха колона между 10 и 15 километра.

Трафикът на автобуси на „Капитан Андреево“ от Турция към България засега е нормален. През изминалото денонощие през границата не са преминавали извънредно автобуси.

Хората на „Малко Търново“ опънаха огромен транспаранат: „Браним България, пазим Европа“. Кукерски групи танцуват по платното и гонят, евентуално, някакви зли сили. Протестиращите дойдоха с три автобуса, организирани от Бургас, и десетки лични автомобили. Протестът беше обявен за 10 ч., но подробните полицейски проверки на пътуващите забавиха блокадата. Някои от участниците вече са подписали предупредителни протоколи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.