Протестиращи блокираха пътя за Банско, засилено е полицейското присъствие в Пиринско

С плакати в ръце и скандирания за по-добър живот, жители на общините Разлог и Банско излязоха на протест и блокираха пътя за Банско.

Протестът тръгна към 12 часа, но не е ясно кога ще приключи. Гражданите обявиха,че протестират срещу повишението на цената на водата в Пиринско, но казаха, че се солидаризират и с другите и с протестите в другите части на страната.

Ние гражданите на Банско, Разлог и околията излизаме на протест срещу системата. Нека заедно се обединим срещу непрестанното поскъпване на битови услуги, като вода, гориво, данъци и гражданска отговорност, подкрепим майките и техните деца в неравностойно положение. Нека се изправим срещу системата и покажем, че не може да ни смачка!, казаха протестиращите.

Засега на Е-79 няма блокада, въпреки че се събират хора. Полиция и жандармерия е разположена в района на главния път и следи за реда.

Засилено полицейско присъствие има в целия регион. Край полигона на Благоевград има близо 50 полицейски служители. Трафикът в посока София е изключително интензивен. Протестиращите заявиха, че просто искат да демонстрират недоволството си от ситуацията в България в момента, но вероятно няма да се стигне до блокада на главен път Е-79.

Припомяме, че за днес са насочени официални по-масови протести със блокади на пътища в региона на Разлог и Банско, както и на Сандански-Кулата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България