Протестиращи във Вашингтон искат „смяна на режима“ в Иран

Стотици хора излязоха във Вашингтон с искане за смяна на режима в Иран и осъждане на „зверствата срещу народа“ от управлението в Техеран, пише в. Times Of Israel.

Протестиращите махаха с ирански флагове, като скандираха за „промяна на режима сега“, някои държаха портрети на Мариам Раджави, лидер на „Народните муджахидини“, забранена в страната иранска групировка.

„Режимът в Иран извършва толкова много жестокости към народа. Иран като цяло е бил разрушен от този режим“, каза Майкъл Паси, ирано-американски инженер.

„Има много екзекуции, много мъчения и много износ на тероризъм от този режим“, твърди той.

„Искаме разделение между религията и държавата“, добави Мина Ентезари, дизайнер от Аризона, която е била политически затворник в продължение на седем години в Иран. „Искаме свобода за хората“.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп последователно обвинява Иран в липсата на свободи и за неговото „дестабилизиращо“ влияние върху Близкия изток.

Той е твърд противник на Ислямската република и възстанови тежките икономически санкции, но Вашингтон настоява, че не действа за смяна на режима, а само за промяна в политиката на Иран в области, включително разработването на ракети и подкрепата за военни групировки.

„Аз съм на 100% зад политиката на президента Тръмп“, каза Паси. „Единственият език, който този ирански режим разбира, е език на сила“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка